EUR

Skistok lengte – De perfecte uitleg

Bij het skiën draait alles om balans, techniek en uitrusting. Een belangrijk onderdeel van jouw uitrusting zijn de skistokken. Maar hoe bepaal je nu eigenlijk de ideale lengte voor jouw skistokken? Slokki brengt je deze blog om de lengte van skistokken te bepalen, zodat je optimaal kunt genieten van elke afdaling.

De essentie van de juiste skistok lengte

De lengte van skistokken heeft directe invloed op je balans, stabiliteit en manoeuvreerbaarheid op de piste. Te lange stokken kunnen ervoor zorgen dat je niet goed je evenwicht kan bewaren tijdens de afdalingen, terwijl te korte skistokken je juist weer beperken in de bewegingsvrijheid die je hebt op de piste. Slokki begrijpt dat het kiezen van de juiste lengte essentieel is voor een soepele en plezierige ski-ervaring.

De lengte van je skistokken bepalen

Nu je weet hoe belangrijk het is om de juiste lengte skistokken te hebben, is het natuurlijk ook handig om te weten hoe je deze perfecte skistok lengte kan bepalen. Bij het bepalen van de ideale lengte voor je skistokken kan je gebruik maken van 2 verschillende methodes, namelijk:

  1. Gebruik maken van een vaste lengte op basis van je lichaamslengte
  2. Gebruik maken van de "arm-lengte-methode"

 

1 Skistok lengte op basis van lichaamslengte
Voor de meeste mensen zal het prima zijn om de richtlijnen aan te houden die gelden voor de lengte van skistokken. Deze richtlijnen vind je in de onderstaande tabel:

Skistok lengte maattabel 

2 Skistok lengte met de “arm-lengte-methode”
Sommige mensen hebben korte/langere armen dan andere, dit heeft invloed op de ideale lengte van je skistokken. Wil jij de lengte preciezer opmeten? Voer dan de volgende stappen uit:

  1. Houd je arm in een hoek van 90 graden naast je lichaam
  2. Meet vervolgens de lengte van de vloer tot je hand
  3. Tel hier 3 tot 5cm bij op en je hebt jouw ideale lengte voor je skistokken bepaald!

Bestel hier je skistokken 

Met de 2 bovenstaande methodes weet je zeker dat je de perfecte lengte voor je skistokken kan bepalen! Nog een laatste tip: Wanneer je een erg sportieve skiër bent die ervan houdt om met een lagere houding te skiën, bestel dan wat kortere skistokken. Ook als je regelmatig in het fun park te vinden bent, raden we je ook aan om je skistokken in een kleinere maat te bestellen!

Unieke skistokken met drank van Slokki

Als jij je ski avontuur nog leuker wil maken, zoek dan niet meer verder. Onze stijlvolle en multifunctionele skistokken zijn hier namelijk perfect voor. Buiten de ondersteuning die de skistokken bieden, zijn ze ook te vullen met drank! Zie je het al voor je? Je hebt net een heerlijke afdaling gehad, komt bij de ski lift aan en je kan zo je skistokken opendraaien en een slok nemen van jouw favoriete drankje, heerlijk toch?

Dus waar wacht je nog op? Nu je weet welke skistok maat perfect bij jou past, hoef je alleen nog maar onze skistokken te bestellen om extra plezier te beleven op de pistes: Bestel hier je Slokki skistokken.